Snabb passage genom Danmark

Måndagen 9 Oktober
Vaknar kl 0555 av att bilgrannen åker iväg, somnar om. Revelj kl 0700 därefter snabb frukost och fix av bilen. Klockan åtta åker vi iväg till färjan. Klarblå himmel och som utlovat en riktigt fin höstmorgon. Det är endast några få bilar vid incheckningen och först bland dem står den bil som åkt klockan 0555 från ställplatsen. Det gäller att vara ute i god tid. Det blåser fem m/s men det ligger lite gammal sjö så vi rullar lite under den fyra timmar långa överfarten. Sitter i Cafet längst fram och läser hela vägen.

Snabb lossning, vi är iland 5 minuter efter att färjan lagt till. Det är soligt och varmt 15 grader. VI åker väg15 söderut mot Aarhus. Efter en timmes färd stannar vi till och mumsar i oss lite smörrebröd.

 

Fortsätter söderut. Eftersom vi fått det Danmark har att erbjuda , (smörrebröd) så fortsätter vi ner till Tyskland och tar in på Camping Ostsee Glucksburg Holnis en bit nordost om Flensburg. Det är en stor välordnad camping med all tänkbar service. Soppa och ostmacka till middag.