Småvägar norrut

Onsdagen 28 Augusti

Härlig morgon, efter morgonrutinerna blir det avfärd. Det verkar som att de flesta av oss ska ge sig iväg vid halvelvatiden.

Åker iväg E22 norrut, efter en liten stund ser jag en skylt om Mönsterås kustväg så jag svänger in på den. Stundtals undrar jag om det är rätt väg för bitvis är det en smal grusväg som är så smal att köra om en cyklist är trångt. Men det är vackert kulturlandskap med öppna hagar omgärdade av stenmurar och mjölkkannor vid infartsvägarna till gårdarna. Så det var en riktigt trevlig väg även om det bara gick i 20 km/tim stundtals. Som tur, var trafiken mycket gles. Det stora hindret var SPF pensionärsföreningen som var ute på cykelutflykt, säkert 30 stycken som vinglade fram på vägen.

Åker ner till Valdemarsvik och får platsen närmast det stora skjulet vid servicehuset. Direkt vid ankomsten går jag iväg och betalar avgiften. Sedan sätter jag mig och läser en sund. Ganska snart börjar det blåsa kallt och det drar in mörka moln. Hinner plocka in stol och bord och flytta in i bilen innan ett jätteåskväder slår till.

Under kvällen kommer åskan och går så det är skönt sitta inne och se på gamla TVprogram. Till kvällen blir det svampravioli med ostsås, riktigt smaskigt.