Skärhamn

Söndagen 29 Maj

Solig morgon, svag vind och temperaturen stiger snabbt till 17 rader. Äter en eminent frukost inne hos Björlings igen, sedan tar vi det lite lugnt men vid elvatiden åker vi ner till hamnen i Skärhamn. Vi promenerar runt i hamnen som är kombinerad fiske och nöjesbåtshamn. Det är kul att gå runt och titta på båtarna och fiskeredskapen och känna fisklukten.

Inne hamnen står denna tjusiga staty av en segelbåt ute till havs.

Promenader tär på krafterna och vi går och sätter oss på glassbaren Sommardröm, som har fler sorters glass än vi sett någon annanstans. Det blir lite förvirrat för Johan, Anneli och Amelie beställer och får sina glassar och går ut och sätter sig medan Anders står kvar och beställer sin glass och betalar. Servitrisen säger att hon ska komma ut med Anders glass så han går ut och sätter sig.

Inget händer och inget händer så Anders går in igen och frågar vad som händer. De säger att det är  på G . Inget händer, inget händer, de övriga har vid det här laget ätit upp sina glassar så Anneli går in för att förhöra sig om var Anders glass är. Det visar sig att de missförstått och trott att Anders beställt våfflor med glass och där till kaffe. Till slut reddes det hela upp och Anders fick tillbaka pengar kontant. Något han inte haft på länge. Efter att vi promenerat tillbaka till bilen åker vi och handlar lite mat och sedan tillbaka till Björlings. Anneli repriserar gårdagens föreställning med den goda smördegspizzan och Johan med en flaska Prosecco, det inmundigades i solen på baksidan under muntert samspråk.

Vid fyratiden drar lite mörka moln och kalla vindar in så vi flyttar in. Amelie och Johan spelar Rummy, Anders nickar till lite och Anneli lagar middag.

Idag blir det riktig sommarmat, Lax och dillstuvad potatis, jättegott.

Det blir en tidig kväll eftersom Anneli ska gå upp klockan 0420 och åka och jobba. Under kvällen fattar vi dock ett viktigt besluta att vi ska åka till Stockholm tillsammans i höst och gå och se Tootsie med Robert Gustavsson på Oscars. Anneli fick i uppdrag att imorgon boka biljetter och hotell.

Det har varit en jättetrevlig helg i Skärhamn som vi är mycket tacksamma för att Anneli och Johan ordnat åt oss.