Sista dagen innan vi vänder hemåt

Lördagen 24 Mars

Solig och skön morgon bilen står fint parkerad i en lund strax intill det stora historiska området med alla utgrävningar. Eftersom det är lördag löses melodikrysset och månaden börjar närma sitt slut så det blir till att betala alla räkningar och sköta bokföringen. VI har nu kommit till resans vändpunkt Syracusa imorgon börjar vi resan hemåt.

Vid tolvtiden går vi upp till entreen till Teatro Greco. Till höger om entren ligger Dionysos trädgård.

Högst upp är det utgrävt grottor där de spetälska fick bo förr i tiden.

Teatern är otroligt imponerande. Just nu verkat man hålla på med någon sorts renovering. Vi tyckte det lät som om man hade uppträdanden där igår kväll.

I en av grottorna högst upp är ett litet vattenfall som förser dom boende med vatten. Hur detta går till förstod vi inte eftersom det här är en av de högsta punkterna i Syrakusa.

Teatern är mycket imponerande när man står nere på bottennivån.

Nedan är den utgrävda gamla amfiteatern

När vi spenderat ett par timmar i utgrävningarna gick vi för att se på  Santuario madonna delle Lacrime. Den var dock stängd.

Satte oss i solen och inväntade en Red bus som skulle ta oss runt Syracusa.

Åker med bussen ner till den gamla delen av Syracusa där vi kliver av och går in i staden. Hittar ganska snabbt en restaurang där vi kan få oss en tidig middag.

Efter maten går vi till bussterminalen och hoppar på bussen igen. När vi kommit en bit upp efter kusten stannar chauffören så vi kan få ta lite kort över Syracusa i solnedgången. Följer med bussen upp till entreen till Teatro Greco där vi räknar med att kunna gena igenom ner till bilen som står på andra sidan. Klockan är för mycket så entreen är stängd, men chauffören är bussig och låter oss åka med en bit till och släpper oss i närheten av bilen. Det du SL.

Det har blivit en heldag på stan idag. Syracusa är en jättetrevlig stad med en fantastisk historia.