Satellitfix

Onsdagen 7 Juli

Typisk svensk sommarmorgon, lite växlande molnighet och 17 grader varmt. Väcks av gräsklippning, verkar som det är del av ställplatsens gimmick att väcka besökarna före åtta. Det var likadant när Amelie och Anders var här i Juni. Äter frukost i lugn och ro. Den nyinköpta kylboxen verkar fungera så maten är åtminstone lite sval i boxen.

Åker iväg söderut efter E4an och sedan V40 ner till Göteborg och sedan E6 till Lindome.

Niclas på JR Larm i Lindome fixar till kanallistan i satellitboxen på 1 minut så nu finns alla kanaler igen. Han hävdar att det USB minne jag försökt använda är felaktigt och att det är därför som det inte fungerat för mig att fixa det hela. När satelliten är fixad åker Anders ner till Lerkil och ställer sig. Det står några bilar där men Anders knör in sig på ena kanten direkt vid vattnet.

Han hinner precis koppla in elen innan det kommer ett kraftigt åskväder och störtregn. Det regnar i ett par timmar innan det avtar och Anders kan gå upp och betala ställplatsavgiften på 170 kr på krogen. Vid halvnio bleker det ut och blir vindstilla och molnen klarnar upp. Det blir en riktigt fin kväll men lite kallt så man får hålla sig inne och njuta över att ha satelliten igång och tillgång till åtminstone 12 kanaler.