Sandvik

Måndagen 16 Juli

Det är hett inne i bilen när Anders vaknar och alldeles för soligt och varmt utanför för en frukost utomhus. Vi försöker få till lite korsdrag inne.

Åker iväg vid elvatiden som vanligt. Eftersom vi åker på ostsidan av Öland är trafiken så gott som obefintlig och inga turistaktiviteter pågår endast lantbruk. Kommer fram till Sandvik vid halvett och tar in vid den nybyggda ICA butiken uppe vid kvarnen. Efter att ha bunkrat lite mat åker vi ner till hamnen.

Det finns några lediga platser när vi kommer men fem minuter senare är det fullt. Idag hade vi riktig tur. Sitter under markisen och läser på eftermiddagen.

Senare på eftermiddagen tar vi en lite promenad runt i hamnen och tittar på båtarna. De växer för varje år som går.

Middag på Sandvik fisk och kök. EN jättefin torskrygg med potatismos och en flaska vin 450 kr. Jättegott och otroligt prisvärt. Vi fick dela bord med en seglare från Sundbyberg som berättade att kronprinsessan och Daniel kommit hit och ätit vid ett annat tillfälle. På kvällen en liten malör där parabolen slår i toaletttakluckan, det verkar som kabeln skadats så nu blir det lite mer fix.