Rundtur i Rom

Fredagen 12 April

Frukost uppe på takterassen, soligt och varmt och skönt, pratar en stund med ett äldre par som sitter där och äter. Det framkommer att det är de som äger hotellet. Mannen har varit 5 gånger i Stockholm och tyckte det var fint med Finlandsfärjorna.

Efter frukost går vi ut och går upp till Barberini, där köper vi biljetter till hop on hop off bussen. Åker ett varv runt Rom och känner in atmosfären och lukterna. Vi har varit här många gånger så allt är bekant men samtidigt är det kul komma tillbaka. Åter vid Barberini går vi ner till en favorit gatuservering och äter lunch.

Sedan tillbaka till hotellet för lite siesta medan den värsta värmen passerar. Det är 30 grader i skuggan och i solen mycket mer. Härligt känna sommarvärme men vi är ju helt ovana vid den temperaturen.

Vid fyra tiden är vi på på G igen.

Tar bussen upp till Ponte Umberto I och går ner till Piazza Navona för lite mat och dryck. Stort folkliv på Navona och oändligt antal grupper med guide som går runt. Förstår inte hur så många människor står ut med att ledas runt så här.

Slår oss ner och tar en drink och beser spektaklet. När törsten är släckt går vi vidare ner mot Pantheon där Amelie ätit en grillad fisk som hon talat mycket om och vill äta igen.

Nu visar det sig att hon är så mätt efter lunchen att det blir en charkbricka istället.

Sedan taxi till hotellet.