Rostok

Måndagen 18 Juli Solig morgon, det blir lite snabbare frukost idag än vanligtvis för av någon anledning kan man bara tömma och fylla tankarna mellan kl 8och 10. Sedan rullar vi iväg i den gamla östtyska landsbygden. Vi lägger märke till att sädesfälten de som är odlade har mycket mindre höjd på säden. Antar det beror på mindre gödsel och mindre odling. Men väldigt stora arealer i träda. Men man använder samtidigt en hel del av marken till stora solcellsanläggningar.

Vi åker till stellplatz Elmenhorst en fint organiserad ställplats med all service vi önskar och där man får betala för varje tjänst man vill nyttja. Så då kan man själv avgöra vad man ska betala. Vi behöver bara uppställning och el. Platsen kostar 15 EUR och elen betalar man fortlöpande efter förbrukning. Enda nackdelen att man bara kan betala med mynt så man måste ha en stor börs. Vi kommer fram vid klockan halvtvå och Amelie googlar fram att den närbelägna restaurangen stänger klockan tre så vi går dit direkt.

Amelie får sin älsklingsrätt kycklinglever som var det godaste hon ätit på länge. Anders beställer en ostgratinerad fläskskiva med sås och pommes frites. Den var god också. Priset var också bra 32 EUR inklusive öl och vatten.

Eftermiddagen spenderas som vanligt läsandes.