RESOR 2023

Under vintersäsongen Januari tom Mars tar vi det lugnt med resorna. Vi ägnar dagarna åt arbete med SPF och Godmanskap samt TV tittande.

I början på Mars stängs bloggen ner, det visar sig att den dragit på sig 165000 kommentarer som lastar ner Loopias servrar. Det är också dessa mail som kommit till min inkorg och som jag rensat bort varje dag. Nu har jag lagt in programvara för att stoppa detta samt rensat databasen så nu kan vi köra igen.

Söndagen 9 April, Påskdagen

Vacker vårdag om än lite kall. Vid 12 tiden lastar vi in oss i Golfen och rullar upp till Nacka. Uppe i Nacka åker vi runt och ser på hur man bygger och ändrar överallt. Amelie och Anders är rörande överens om att de bygger sönder en fin kommun för tillväxtens skull. Varför ???

Ute i Saltsjöbaden passar vi på åka ner till  båtklubben och hälsa på Daniel. Han är i full färd med att ordna till båten som ska i sjön alldeles strax. Efter båtinspektionen åker vi till Fisksätra och äter varsin pitaburgare. Den ger oss matkoma. Svänger runt lite i centrala Nacka innan vi åker ner till Vikingterminalen och incheckning till Viking Cinderella. Vi har bokat plats för bilen ombord på båten. Det kostar bara 159 kr vilket ju är billigare än en parkering i Stockholm för tredagar.

Kryssningen vi ska åka börjar upp till Härnösand.

När vi har kommit ombord börjar vi fira Internationella GT dagen.

Klockan 20 har vi bokat buffen som är mycket riklig och god. Tyvärr är det lite svårt att göra den rättvisa med en stor pitaburgare i botten.

Amelie hittar en sparris mousse som hon säger är det godaste hon ätit. Efter stund får Amelie tag på en av servitriserna som ger henne receptet. Det måste nog skalas ner lite för punkt ett är slå upp 4 liter grädde, 2kg sparrispure, 20 gelatinblad ……

Efter buffen blir det en sväng runt i några av barerna innan vi kojar in i hytten.