Picasso

Måndagen 19 Februari

Meterologen har prognosticerat regn idag, men när vi vaknar är det endast lätta skyar. Vi har i alla fall planerat att åka till Malaga och bese Picasso museet. Vi åker iväg vid tolvtiden. Det är ca 80 km från Estepona till Malaga utefter solkusten. Skön biltur med jättefin utsikt över kusten och Medelhavet. Upp i bergen ligger molnen lågt och man kan se att det regnar där men vi kommer fram utan att ha blivit blöta. När vi parkerat bilen i ett litet garage går vi ut och sätter oss på torget och äter lunch. Promenerar ner genom staden mot museet.

Maja passar på att köpa ett par solglasögon

Sedan kommer vi fram till Museet. Det råder fotoförbud inne på museet, men Anders hinner ta en bild innan han blir stoppad.

När vi har gått igenom hela museet och sett olika verk av Picasso från tidiga saker från slutet 1800 talet till en del ” helt knäppa” sena saker. Får också lära oss att han inte bara skissade och målade utan även jobbade i lera och andra material. Nu har vi i alla fall sett en del av hans verk och blivit lite kulturellare. Efter museibesöket tar vi en promenad nere i den gamla delen av staden i lite fuktig luft.

På återvägen till garaget ser vi ett par hus med enorm port och fantastisk utsmyckning

Sedan blir det 80 km bil tillbaka till Estepona. Tillbaka vid femtiden efter