Pescara

Tisdagen 16 April

Disig och blåsig morgon men 25 grader redan vid frukost. Mycket omfattande frukost men inte det vi är vana vid. Här var det ett stort bord med olika hembakade bullar, tårtor och annat sött. Det fanns också ett litet bord med vad de kallade salt, det var bland annat bruschetta pomodore och lite annat för oss helt obekant men gott. Jättetrevlig frukost med en fantastisk utsikt fån hotellet 100 möh. Efter vi sagt adjö till det unga ägarparet börjar vi snurra runt inne på de extremt smala gatorna med parkerade bilar överallt. Till slut kommer vi i alla fall ut ur byn och kan påbörja en en timme lång snurr fram och tillbaka på vägarna. Stundtals känns det som att vi ska köra på oss själva bakifrån. Vi åker genom en jättestor nationalpark och vi ser inga människor endast ett fåtal bilar. Nu börjar bensinlampan lysa. Anders går in på google maps och söker på bensinstation men får ingen hit. Det känns lite tungt. Efter en mil ser vi en liten by långt bort i fjärran uppe på ett högt berg. Siktar in oss på det. Bensinen räcker dit men det var ordentligt tomt i tanken, men nu är den full igen och vi åker glatt vidare.

 Slinker snabbt upp på motorvägen och rullar norrut. Efter ett par timmar är vi framme vid staden Pescatore och hotel Regent. Ett trevligt och fint hotell nere på strandpromenaden. Direkt efter ankomsten går vi en liten bit och går in på en liten restaurang. De säger direkt när vi kommer att de serverar endast fisk, vilket gör Amelie glad. Beställer varsin grillad fisk med potatis och sallad.

Vi fick vänta en bra stund men fisken var verkligen jättegod. Efter maten går vi tillbaka till hotellet och sätter oss på balkongen och läser och ser ut över sandstranden och Adriatiska havet. Ett antal ungdomar går runt i vattnet och plaskar med fötterna så antagligen är det inte så varmt ännu.

Alldeles intill oss ligger en gelateria så det blir en ordentlig glass innan vigår och lägger oss