Pärla i St Anna

Lördagen 13 Juni

Går ut och tar en bild på monumentet i Oxelösundshamn på natten. Det är faktiskt finare i mörkret med rätt belysning.

Ytterligare en fin sommarmorgon. Solen skiner från en klarblå himmel, men även idag en frisk vind från havet så det känns inte så varmt. Sköter om morgonsysslorna och ger mig iväg strax före elva. Tar utflyktsvägen söderut genom Kolmården. Fantastisk natur och vyer. Bitvis är vägen väldigt smal och backig och det blir lite trixigt vid möten. Men med lite god vilja från alla inblandade går det bra. Åker ner till  Kvarsebo och tar Skenäslinjen över Bråviken,

Fortsätter söderut genom Östergötlands härliga landskap. Åker vidare mot Stegeborg och färjan där. Tänker stanna till på den nyanlagda ställplatsen där. De har anlagt 45 platser vilka är fulla, dagen till ära har de fixat ytterligare 15 platser på båtvarvet men även de är fulla. SÅ därför lägger jag ut kursen till Tyrislöts camping längstut i Sankt Annas skärgård. När det är några kilometer kvar ser jag en skylt om husvagnsplatser på Lagnö. Åker iväg dit, dvs skärgårdsbyn Sankt Anna Mon. En jättefin anläggning med 65 campingplatser, 36 stugor, krog och lanthandel.

Jag får en plats ganska nära vattnet. Sitter i solen hela eftermiddagen och läser. Vinden från havet gör att man inte smälter bort. Riktigt skönt, hit kan man komma fler gånger.