Pantheon

Onsdagen 4 April

Regnig morgon men det slutar regna vid tio tiden och prognosen säger det ska vara uppehåll under dagen. Vi hoppar på buss 85 och åker in till centrala Rom. Nere vid Coloseum ser vi de första militärerna som patrullerar och bevakar och ska stoppa terrorister. Det blir en ordentlig slalombana för bussen att ta sig fram. Det är stor militär och polisiär närvaro i staden. Här ser man fler poliser på 10 minuter än vad man ser i Sverige på en månad.

Vi åker med bussen upp till Corso där vi kliver av och går västerut. Kommer ganska snart fram till Basilica di Santa Maria Sopra.

Det är en jättefin kyrka med flera altare. VI fortsätter upp till Pantheon

Sedan blir det en liten vätskepaus på Piazza Navona

Promenerar runt i de gamla delarna mellan Piazza Navona och bron över till Vatkanen. Glider in på en liten restaurang och intar varsin pasta. Sedan promenerar vi tillbaka via Coronari och stannar till på Gelateria Teatro som enligt internationell press har världens bästa glass. Så där intar vi efterrätten.

Tyvärr var blodapelsinglassen inte klar när vi handlade men det blev andra goda smaker.

Efter glassen promenerade vi tillbaka till Corso och tog buss 85 tillbaka till Arco di Travertino. Man är ju tacksam för att inte vara busschaufför i Rom för med alla bilar och som de parkerar måste det vara ett rent litet helvete.
Tillbaka går vi in i mataffären som ligger 150 meter från bilen. Utifrån ser det ut som en liten närbutik men det visar sig att de har ett stort fint sortiment. Det är skönt komma tillbaka till bilen och få vila benen efter dagen promenader.

Det märks att turistsäsongen inte startat ännu för vi är endast 6 bilar på ställplatsen som rymmer 35 och med all säkerhet normalt sätt är full. Vi har tillgång till el och vatten, dusch och toalett samt ett OK Wifi allt för 18 EUR per dygn.