På väg till Europa

Lördagen 18 Juni

Det har regnat under natten men när jag vaknar vid nio har det slutat. Stor hygiensväng förutom dusch ordentlig rakning och allmän tillsnyggning. Nu ska det ju bära av söderut i Europa och då måste man ju vara lite prydlig, åtminstone när man startar. Vid elva är allt klart och ombordlastat. Amelie hade ställt fram en del saker som ska med. Hon kommer ansluta på måndag i Malmö om allt går som planerat. Rullar mot Nyköping och gasolmacken för att fylla den tomma gasolflaskan. Killen på macken säger att den är inte alls tom. Jag har bara använt 4  kg av de 10 som flaskan rymmer. Konstigt, men som killen bakom mig i kön sa, då blev det ju billigare.

Sätter kurs på Malmö. Det normala hade varit ta E4an söderut till Malmö, men denna helg går Vätternrundan och det är tusentals cyklister med sina respektive följeslagare ute så jag väljer svänga ner på E22an vid Norrköping. Medan jag väntade på gasolfyllningen bokade jag en plats på Sågens ställplats i Västervik så jag kan åka i lugn takt vetandes att jag har en bra plats för natten. Kommer fram vid tretiden. Ställer mig på min plats i led 2 från sjön. Populär plats med bra service och rimligt pris samt sjöutsikt och badbrygga. Inget som är aktuellt nyttja idag.

Sitter i skuggan från bilen och läser och njuter i flera timmar. Solen har kommit fram och temperaturen har stigit men i skuggan och vinden som drar på är det riktigt skönt. Nu är jag äntligen iväg på långresa.