Oxelösund

Tisdagen 13 Augusti

Solig morgon och ca 16 grader. Kylskåpet fungerar på gasol men inte på vare sig 220 v eller 12 v. Det är ju dock skönt att kylen går åtminstone på gasol. Får komma ihåg att bunkra gasol ofta. Åker iväg mot Oxelösund vid elvatiden. 

Väljer att åka småvägar så det går långsamt men det är skönt att köra på små smala vägar där jag är nästan ensam. Kommer ner till E4an vid Norrköping men svänger av vid Stavsjö och tar in på gamla riksettan upp till Nyköping. Åker ner till hamnen och söker plats men alla ställplatser är upptagna så det blir Oxelösund. När jag kommer dit är 2 platser tomma så det är ju bra. Det är uppenbarligen inte bara jag som har problem med kylen. Bilgrannen tillbringar kvällen skruvandes på sitt kylskåp. Brukar vara ganska lugnt i hamnen så jag blir förvånad över att det kommer in åtminstone 40 stora segelbåtar som kommer på led och lägger sig i gästhamnen. Letar på nätet och ser att det är SSAB ORC kappsegling som kommer pågå under femdagar. Idag har det varit en bankappsegling. Vid halvfem kommer mörka moln och ett par lätta regnskurar så det blir att flytta in. Steker upp lite köttbullar och klyftpotatis till middag.

Hamnkaptenen kommer förbi och tar betalt och han berättar att det är EM och att det är fler än 70 båtar som ska segla. Han säger att det är ett jättearrangemang, det är fler än 200 funktionärer. Det första racet startar imorgon onsdag kl 18. Idag var det bara träningsrace. Synd att man inte kan gå runt och se på båtarna samt att stanna och se starten.