Österrike på 30 minuter

Lördagen 28 April

Skön morgon men det blir en snabb frukost eftersom Amelie är rädd vi ska bli inlåsta på ställplatsen för att han som har hand om ett åker hem. Vi fixar tömning och fyllning inkluderande dusch av oss eftersom vattentrycket är så bra att hon inte orkar hålla i slangen utan att vi blir duschade bägge två.

Åker och köper en Vignette att sätta i vindrutan för att få köra på motorvägarna i Österrike. Den kostar 9 EUR och räcker 10 dagar. Sedan åker vi upp på motorvägen mot Österrike.

Det blir en fin resa upp genom alplandskapet och alla höga bergstoppar. Vi åker genom Brennerpasset. Det känns lite konstigt att vi köper en vignette för 9 EUR som låter oss köra på Österrikiska motorvägar i 10 dagar och vi drar igenom på 30 minuter. Trafiken är tät och stundtals står vi helt stilla i kö. Men alla trafikanter känner till reglerna så det blir inga problem.

Gränspassagenerna märks inte men vi stannar till 100 meter före gränsen till Tyskland och tankar. I Österrike kostar dieseln 1.194 EUR per liter och i Tyskland 1,274 EUR så här sparar vi 8 cent per liter. dvs ungefär 80 öre.

Planen var att stanna till i Innsbruck men vi ändrade oss och fortsatte upp till Garmisch Partenkirchen och ställde oss på Alpencamp en ställplats direkt i anslutning till Wankbahn en linbana upp till bergstoppen.Det är en fin plats med en fantastisk vy. De flesta som är här är uppe och vandrar i bergen.

Amelie tar linbanan upp till toppen medan Anders sitter kvar och läser.

När Amelie kommer ner igen sätter vi oss under markisen och öppnar upp en flaska bubbel