Orust

 Lördagen 11 Maj
Härligt soligt väder men aningen svalt annars hade det varit sommar. Äter en härlig frukost tillsammans med Björlings. Därefter plockar vi ihop våra prylar och tackar för ett par väldigt trevliga dagar. Vi åker iväg lite före klockan elva. Anders ska köra Amelie till Stenungssund där hon ska ta bussen till Göteborg och vidare med tåg hem. Planen är att Amelie ska åka med 12 bussen, men vi kommer iväg i så god så hon hinner med 11.30 bussen. Senare visar det sig att den tidigare bussen är så sen så hon hinner med den tidigare bussen. Tyvärr kör han fel så de hamnar ute på Tjörn igen och måste vända för att åka mot Göteborg. Samtidigt åker Anders också tillbaka ut på Tjörn och vidare till Orust och ställplatsen i Henån.

Det är nästan fullt när jag kommer dit men hittar en liten trång plats. Klockan 12.30 står jag klar där med elanslutning och betalningen gjord. Ställplatsen rymmer 75 bilar och de är i princip upptagna redan klockan 13. Under eftermiddagen kommer många bilar som rullar runt och letar plats. Om de lyckas vet jag inte för jag såg ingen som hittar en plats

Tar en promenad runt ställplatsen som också har gästhamn och vandrarhem. Det verkar som de flesta spenderar hela långhelgen här. Det är också några norska grupper som är berusade och för lite oväsen. Båtarna är alla stora och fina, ser ingen båt under 32 fot i hamnen. Sitter ute och läser, vinden är kall men solen värmer så mycket så man kan sitta ute. Vid 17.30 är det dags gå in och fixa lita mat. Det blev en skön lugn eftermiddag. Vid nio är det någon idiot som slår på en förstärkare och sätter sig och försöker sjunga och spela skivor. Det var antagligen det som husbilsgrannen antydde när jag kom. Oväsendet pågår i två timmar.