Omväg

Onsdagen 14 Juni.

Molnig morgon, den första på länge, riktigt skönt. Äter frukost i lugn och ro. Kan inte bestämma mig för vart jag ska åka. Ett alternativ är upp mot Tumbo och vidare en sväng norrut, alternativt tillbaka ner till Nyköping och vidare en tur söderut. Börjar åka och beslutar mig för Motala Segelsällskap dvs ett tredje alternativ. Beslutet fattas när jag börjat rulla så det blir bara till att pilla på GPSn och markera Motala som ligger sparat. Blir lite konfunderad över körinstruktionen för den är inte riktigt som jag trott men jag kan ha fel. Efter att ha åkt en halvtimme stannar jag och kollar med google maps. Den här vägen leder mig visst rätt, men en ordentlig omväg. Enligt Google är kortaste vägen ca 9 mil, den jag åker är 14 mil, men större vägar.

Kommer fram till Motala Segelsällskap vid halvtvåtiden och möt av en trevlig klubbmedlem som hjälper mig tillrätta. Det är endast en bil här nu, men Vätternrundan ska starta strax så jag får veta att from imorgon är det fullt. Väljer den bästa platsen nere vid jollarna och sjön.

Strålande dag, det har klarnat upp och solen skiner och det är jättevarmt. Sitter gömd under markisen och läser. Hamnvärden föreslår att jag ska ta ett dopp, men tror inte temperaturen är tillräckligt hög för att en badkruka som jag ska uppskatta det.