Omväg till Valdemarsvik

Torsdagen 20 maj

Gråmulen morgon och bara 12 grader. Inte alls som metereologerna utlovat. Sköter de vanliga morgonrutinerna samtidigt som jag försöker ringa till Dags husvagnservice i Norrköping för att beställa tid för reparation av kylen. Den går endast på gasol och inte på vare sig 12v eller 220 v el.

Vid elva tiden ger jag upp och åker upp till Norrköping. Kommer fram till verkstaden strax före klockan 12.

Väldigt trevligt bemötande av verkmästaren. Vi kollar upp problemet och serienumret på kylen. Får tid 2 Juni kl 0930 och vi kollade även av att de har de troliga reservdelarna i lager. Sedan bär det av söderut.

Åker ner till Valdemarsvik och ställer mig nere i gästhamnen som vanligt. Det fanns ett par platser lediga, antagligen för att det är vardag mitt i Maj, så endast panschisar ute. Växlande väder och 13 grader så det blir till att sitta inne.

Valdemarsvik är en liten kommun med ca 7000 innevånare och ligger på östra sidan av östergötland. Kommunen ligger huvudsakligast runt själva Valdemarsviken. Själva tätorten ligger centrerat runt inre delen av gästhamnen som erbjuder god service till båtgäster och husbilsturister.

Kvällen blir lugn och av bristen på flanörer visar på att det känns mer som höst än som vår.

Väderprognosen för resten av månaden är inte heller kul. Svalare än normalt och blötare.