Olympia ( Katakolon)

Tisdagen 29 Oktober

Solig fin morgon. Nu har vi kommit in på Grekiskt vatten så klockan ska ställas fram igen. Vi tar det lugnt eftersom vi inte ska docka förrän klockan 1230.

Eftersom frukosten blir sen får vi ta den i buffen på däck 13. Men det går ju det med även om Anders inte får sina eggs benedict.

Klockan 1230 kommer vi till Katakolon. Katakolon är hamnstaden till Olympia och den ligger på ön Tessalonik. Katakolon har endast 600 innevånare.  I hamnen ligger redan ett Costa fartyg och MSC Fantasia. Vårt fartyg MSC Magnifica stannar upp för att låta Fantasia backa ut och ankra på redden. Sedan kan vi gå in till kaj. MSC Fantasia är vårt favorit fartyg, vi har kryssat med henne tre gånger och alltid varit nöjda med både fartyg och besättning.

Vi går iväg och äter lunch, majssoppa med kycklingbitar och lite rester från potatissoppan från igår enligt Amelies smaklökar. Varmrätt kyckling med parmesan och avslutar lunchen med en liten ostbricka.

Sedan går vi iland.

Amelie får det lite jobbigt att få ordning på alla förtamparna. När hon fixat det ordnar hon fram en taxi som tar oss in till byn.

Det stora turistmålet här är Olympia där olympiaderna började ca 700 f kr. Vi åker inte till Olympia. Eftersom vi inte är sportintresserade och har sett  många ruiner och för att vi inte är iform för långa promenader så går vi runt lite i Katakolon. Byn lever uppenbarligen helt på kryssningsfartygen. Idag med tre stycken stora sådana så är det väl cirka 10 000 passagerare där. Verksamheterna öppnar när fartygen ligger i hamn och de riktar sig helt till oss som kunder. Efter en stund så slår vi oss ner på en uteservering och vilar benen lite grann.

Åter till fartyget med taxi och sedan upp i hytten och vila en stund.

Köket på MSC Magnifica sköts at tvåfaldige Michelinstjärne kocken Ramon Freixa

Ikväll blir det Hummer Bisque följt av Sea Bream med kronärtskocka och potatis.

Som efterrätt Royal Cake, bakelse med chokladmousse och ett knäckflarn.

Amelie var trött och förkyld och la sig tidigt medan Anders satte sig på däck 13 och läste. Baren är stängd där, men det är det lugnaste stället att sitta på. Efter en stund kommer Dicky en av servitörerna fram och frågar om Anders vill ha något att dricka. Han fixar fram lite vin trots att baren är stängd. När Anders återkommer är det fortfarande varmt och skönt ute så han sitter på balkongen till klockan 2330 och läser.