Öland

Onsdagen 25 Augusti

Grå morgon, regnet kommer ganska snart. Eter frukost åker vi upp till ICA Maxi och bunkrar lite mat inför vår Ölandstur. Stannar till i ösregn nere vid Svinö ställplats under Ölandsbrons fäste och tömmer lite avfall. Sedan iväg över bron och vidare mot Borgholm.

Gästhamnen i Borgholm är tom bryggorna ligger öde och utanför ligger alla tomma bojar.

Tar en sväng runt inne i Borgholm men vädret lockar inte till någon spatsertur. Åker iväg på en liten utflycktstur som vi börjar i Böda sands camping. Vi har ju sett på TV hur det går till där.

Det är jättestort, en hel stad som under högsäsong har 7000 besökare varje dag,  Idag är det riktigt tomt endast nåra få besökare. Regnet ar upphört så vi tar en liten promis runt inne på campingen.

Därefter åker vi upp till norra udden av Öland och ser på Långe Erik. Den är 32 m hög, nu under pandemin är den stängd för besökare och idag var det lika bra för nu har det börjat regna igen.

Vii vänder kosan söderut igen och åker in till Böda hamn och fiskhandlaren där. Stort fint utbud av fisk.

Amelie inhandlar 4 st rökta flundror som vi la in i bilen, sedan vände vi tillbaka till handlaren och inköpte varsin glass.

Nu regnar det ganska bra så vi fortsätter söderut och ställer oss i Sandviks gästhamn. Framåt kvällen avtar regnet en stund och det blir riktigt fint.

Det är glest Bland bilarna på ställplatsen  ikväll, till middag blir det flundra på hårdbröd.

Senare på kvällen börjar det blåsa ordentligt, så mycket så att bilen står och gungar. Sedan drar regn och åska in över oss.