Nu börjar irrfärderna i Italien

Torsdagen 8 Mars

Fin morgon på campingen. Andreas ringer före frukost och det blir ett långt samtal om elkopplingar och födelsedagskalas. När morgonrutinerna är avklarade blir det avfärd.

Åker samma väg som vi åkte in häromkvällen. Nu är det soligt och fin sikt och det är inga som helst problem att köra och att undvika de värsta hålen i vägen.

Stannar till I Ladispoli en lite by strax norr om Fiumicini här har vi bott på ett jättefint hotell ett par gånger off season och då fått ett kanonpris. Nu blir det bara en kort blick ner mot havet. Det är också svårt komma till med vår stora bil på de här trånga gatorna.

Fortsätter upp i bergsmassivet Sasso där vi åkte härom natten och letade camping. Idag är campingen öppen. Fortsätter upp för bergsvägen. Nu ser man den fina utsikten och hur otroligt vackert det är. Vi vände häromkvällen precis på högsta punkten. Nu blir det neråt i ett antal kilometer på mycket dålig slingrande väg. Anders kör endast 45 – 50 km i timmen men blir i alla fall inte omkörd av övriga bilar. Tills slut kommer vi ner till en större väg och åker iväg till ställplatsen Area Le Mimose i Bracciano. Den ligger högt med utsikt över sjön. Det är så gott som tomt så vi väljer en plats med bra utsikt. På eftermiddagen blir det lite läsning i solen även om det är gränsfall. 15 grader växlande molnighet och lite vind.

Klockan 16 kommer ” han som har hand omet” det blir en kul dialog, han talar bara italienska. Men tillslut förstår Anders att han säger att det varit så kallt så att vattenledningarna har frusit sönder. Det finns alltså inget vatten, ingen toalett och absolut ingen dusch. Detta är ju inget problem eftersom vi tankade bilen imorse så el är det enda som behövs och det verkar han ha i överflöd. För första gången sedan vi lämnade Sverige sätter Anders på EL 2 dvs värmen går på 1800 W hoppas säkringen håller. Men vi har tillgång till dem så man får väl springa ut och återställa om det blir problem. På berget ovanför finns ett gammalt fint slott. Ska försöka komma upp dit imorgon.

Efter middagen när värmen började behövas gick säkringen så nu är vi nere på 900 watt igen. Ska prova om en stund utan TVn på. Det hjälper inte säkringen löser ut efter en stund när värmen och fläkten går så det får bli den lägre värmarnivån inatt också. Får väl hålla oss varma med åkarbrasor. Det är bara på morgonen när man ska upp som det är riktigt ruggigt. När kaffe och ägg är på spisen är det OK igen.