Nu är det helg igen

Onsdagen 20 maj

Nu verkar sommaren vara på väg, soligt och skönt. Benke och Erlandsson är ute och fixar till riggen och sätter dit seglen. Anders iväg på ett ordentligt 1,5 timmars hårt rehab pass. Amelie kommer hem från jobbet och vi packar ihop maten och åker ut till bilen. På vägen till Saltis så ser vi och hör på radion att det är trafikkaos med alla som ska ut på långhelg ledighet. VI kompletterar matinköpen  i Saltsjöbaden och ger oss iväg.

VI väljer att ta den längre vägen via Älta och Handen ner till Södertälje. VI hör på radion hur de försöker få fram en intensivårdsambulans efter E4 och inser att vi gör ganska bra fart söderut jämfört med den trots att de har blåljus och backning via radion. Typiskt exempel på de trafikinfarkter som inträffar i Stockholm varje större helg och som våra ”högt värderade” politiker tror vi ska fixa bort med lite bredare cykelbanor och höjd trängselskatt. VI kom iväg lite efter fem från Saltis men tiden går och vi måste ändra planen vart vi ska. Amelie ringer Maja och ber att vi ska få ställa oss i Tystberga över natten. Kommer fram till Tystberga vid halvåtta. Det har tagit drygt två timmar dit, men vi har i alla fall inte suttit fast i kö utan rullat runt på olika småvägar. Hoppas det gick bra för ambulansen som ”krigade” ner efter E4an.

Eftersom vi förstod det skulle bli en lång kväll/resa så hade vi inköpt sushi i Saltis innan vi åkte så vi fick snabbt lite i krävan när vi kom fram. Lugn kväll med semifinalen på Junior masterchef.