Mot Portugal och värmen

Tisdagen 16 Januari

Solig morgon. När vi fixat morgonrutinerna och betalt för ställplatsen åker vi iväg till en Fiatverkstad för att få oljelampan som blinkar släckt. Försöker förklara problemet för de olika kundmottagarna men ingen förstår engelska och vi tragglar på. Tillslut verkar de förstå och hämtar en dator och en ODB-kontakt men det fungerar inte, Då säger de att de ska hämta en kabel till detta. Så vi väntar och väntar. De kommer med kabeln men fortfarande får de inte kontakt med bilen. Klockan har då blivit 1400 och det är dags för siesta. Då tackar vi för oss och åker vidare med blinkande lampa.

Vädret jättefint och temperaturen stiger hela tiden så fram på eftermiddagen är det 20 grader. Det är verkligen skönt efter de kalla dagar vi haft i Spanien. Vi åker iväg mot Portugal. Direkt efter gränsen blir vi stoppade av polisen, men det är bara för att visa in oss till en utfrågning av turister som lämnar Spanien. Vid stoppet passade vi på att registrera oss för automatisk debitering av Anders kreditkort för elektroniska vägtullar. Tyvärr är inte alla vägtullar automatiska utan på många ställen måste kreditkortet fram i någon konstig vägtullstation

 Stannar till vid ett köpcentrum i Loule strax före Albufeira. Det här centrumet är jättestort och de säljer huvudsakligast kläder men här finns också IKEA så nu vet vi var vi enkelt kan få tag på kaviar i närområdet. Vi tar en snabb hamburgare innan vi åker vidare.

Amelie såg dock en stor potential i centret så hon vill åka tillbaka någon dag och få gå runt och shoppa loss.

Vi åker vidare ner till Feisal strax utanför Albufeira där vi stod en vecka i höstas. Tyvärr så är den ställplatsen full så vi får åka in på grannplatsen. Den är inte alls lika trevlig. Vi ska försöka flytta oss imorgon förmiddag om det går. Vi har kört ungefär 25 mil idag på huvudsakligen motorväg, i Portugal på betalväg. Milen vi kört idag gick på 110 kr. Det finns två stora Fiatverkstäder i närheten så någon dag framöver ska vi fortsätta försöka få oljelampan släckt. Om det här inte åtgärdas så kommer enligt manualen bilen strypas ner till 1500 Rpm och då går den inget vidare.