Malmö operan

Söndagen 21 November

Vaknar vid halvnio, snabb dusch och sedan ner till frukosten. Receptionisten varnade igår för att det var mycket folk mellan nio och tio så det var viktigt komma tidigare. Det hade ju alla hört så därför var det mycket folk när vi kom ner klockan kvart i nio. Som tur var, var de flesta nästan klara så lite efter nio var det gått om plats. Efter frukost beslutar vi oss för att ta en promenad. Vädret är lite växlande men vi har förhoppningar om uppehåll. Går en sväng ut i hamnen, efter femton minuter kommer en liten regnskur men sedan klarnar det upp. Promenerar upp till Lilla torget men eftersom vi är tidiga så är allt stängt. Vi går in på Hedmanska gården och Anneli, Amelie och Johan går in och tittar på utställningen av olika konstverk medan Anders mediterar utanför.


När utställningen är besedd och Anders mediterat färdigt går vi ut för att försöka utfordra oss själva. Vi hittar ett litet öppet cafe där vi kan få oss varsin Coca Cola i glasflaska, Johan vill dock ha kaffe istället.

Promenerar runt en liten stund och pratar om planeringen av resten av dagen så att vi inte dör svältdöden. Anders har hört att det är en vanlig och allvarlig (dödlig) åkomma som det gäller undvika. Går in på centralen och inköper lite smörgåsar som reservproviant, för att förhindra ett utbrott av svältdöd. Har sett många sådana fall på TV, så det gäller vara förberedd.

Klockan tre beställer vi en taxi och åker till Malmö operan, Taxi i Malmö har fastpris 109 kr otroligt billigt. Utanför operan står en brinnande skulptur och operan i sig är mycket imponerande.

Vi ska se Thalia, historien om teaterns musa, en föreställning som Rikard Söderberg har satt upp /skrivit och med många duktiga artister som tex Loa Falkman.

Operalokalen är jättefin med bra lutning på bänkarna och stora utrymmen i vestibulen för umgänge.
Föreställningen har som historia att teatern startas upp igen efter pandemin. Föreställningen är helt fantastisk med både humor och fantastisk sång och musik med stor orkester. Här har man släppt på konventionerna på en opera och skojar om det mesta, en del ganska frivolt och annat akrobatiskt, men sammantaget en härlig föreställning som verkligen försöker underhålla alla, gammal som ung. Nu var det ju tyvärr inga unga där utan mer som en PRO föreställning men ändå.

I pausen står Thalia ute i vestibulen och sjunger för den pausande vindrickande publiken.

Det känns att artisterna är glada att få uppträda igen. Härligt med Loa Falkman som dyker upp mitt i publikhavet och sjunger och Rikard Söderberg som sjunger och genomför ett antal akrobatiska övningar samtidigt.

När teatern är slut går vi och äter middag på Restaurant Cataleya som ligger nästgårds. När vi kommer dit är det tomt men direkt efter oss kommer det massor med personer och så är det fullt. Alla har beställt, så vi gissar att eftersom de kom samtidigt med oss och hade beställt, att de också hade varit på Operan. Vi äter en jättegod måltid med trevlig uppassning och till ett bra pris. Hit kan vi gå fler gånger om och när vi kommer till Malmö.

Taxi tillbaka till hotellet. Det har nya ägare så därför inget alkoholtillstånd säger personalen så det blir en tidig kväll. Sammantaget har det varit en riktig höjdardag.

Notera att det är ny fotograf i detta inlägg