Loule

Onsdagen 31 Januari 

Prognosen förutspådde regn men det stämmer inte alls, soligt och varmt och skönt. Efter frukost drar vi iväg lite planlöst österut. Svänger ner mot Vilamura. Inser att det är ett av de fina  områdena här i Algarve. Här ser vi inte gamla raserade hus eller påbörjade avstannade byggen utan här är det väldigt välordnat och fint.

Promenerar ner och ser oss runt lite i hamnen. Hamnen är stor men de flesta båtarna är inte så stora , det är inte som på den franska rivieran.

Åker runt lite på måfå i Vilamura och hamnar nere vid stranden där vi promenerar ut till en liten restaurang och ser ut över stranden. Det är säkert jättefint här på sommaren och full fart. Nu är det lite avslaget. Sitter ett ”pensionist” par och dricker varsin öl på strandrestaurangen. Det är det enda ”livet” där.

 

Åker vidare österut på små vägar, allt är otroligt välordnat och välskött. Här finns inga förfallna/rivningskåkar utan här andas allt välmående. Här finns de välbärgade människorna.  Fortsätter österut och kommer till Quartiera som är grannstad till Vilamoura.

Åker ner till hamnen och parkerar och går in i grönsaksmarknaden.

Amelie köper en stor bifftomat samt mango och sharon frukter.  Lite problem med växeln så vi tar lite oliver istället för pengarna. Kalaset gick på 80 kr.

Sedan går vi in i fiskmarknaden, Amelie tjafsar med handlarna där men vi köper inget.

Efter fiskäventyret åker vi vidare upp till Loule.

Loule är en liten stad uppe i bergen. De har en fin marknad som är öppen sex dagar i veckan.

 

Vi besöker marknaden och inköper lite ost och pate´
Sedan går vi runt i den gamla staden med dess trånga gränder.

Aptiten stiger och vi glider in på en liten lokal restaurang och beställer in grillad Dorado. Det är jättegott. Det verkar som att vi sitter på en fotbollsklubbs restaurang att döma av inredningen.

När vi promenerat runt en stund i gamla stan efter lunch träffar Amelie på en dam att språka med som håller med henne hela tiden och som inte säger emot.

Undras bara vad dom funderar på och vad dom diskuterar kan det vara priset på apelsiner.

När vi kommer ” hem” är det full fart på Boule spelandet. De byggde en andra bana i december men det känns som att de skulle behöva fixa ytterligare banor med tanke på hur många som spelar. Dessutom har vi ju ingen aning om hur många som skulle vilja spela om det inte fanns så många ”proffs”.