Lördag bakom lås och bom

Lördagen 8 Oktober

Strålande solig höstmorgon. Det är verkligen en kontrast till vädret under kvällen och natten. Det har regnat så kraftigt så det var tur filmen på TV var textad för talet gick inte höra ordentligt och det blåste så mycket så bilen gungade så jag trodde jag var i båten. Men nu är det fint. När jag ska ge mig iväg ser jag att det bildats diken under bilen från vattenströmmarna som dragit med sig sanden.

Väljer en lite oortodox väg via Salbohed och Norberg upp till Hedemora, istället för V70. Det är en strålande vacker höstdag och färgerna på träden är fantastiska. Tyvärr så märks det att hösten är här för merparten av löven har blåst ner. Tycker mig se när jag åker norrut ut genom Västmanland att detta är ett område med lägre ekonomisk standard för många byggnader är ganska anskrämliga och jag ser också en del helt övergivna hus.

När jag kommer till Hedemora åker jag upp till Folkets park, passerar Lappens grill ( känd för sina stora tunnbrödsrullar ) utan att stanna. Stanna gör ag däremot utanför den låsta grinden till Folkets park. Lyder instruktionen vid grinden och ringer upp den som har hand omett. Då får jag ett SMS med koden till låset på grinden.

Kör in och ställer mig på plats 1. Jag är ensam i Folkets park. Låser igen grinden ordentligt. Folkparken är omgärdat av ett ordentligt flera meter högt staket så nu är man bakom lås och bom inatt. Senare kommer ett par bilar till.

Vädret är kanon, hittar en läplats vid bilen i solen och sitter där ett par timmar och läser. När klockan blir fyra går solen ner bakom träden och då blir det kallt direkt. Men det blev ytterligare ett par timmar i solen i år. Det hade jag inte trott. Väderprognosen för de kommande dagarna är bra så det verkar ju lovande för resten av trippen.