Kallt för att vara Juni

Fredagen 2 Juni.

Klarblå himmel och 12 grader, sommaren får vi tydligen vänta på. Sköter morgonrutinerna och sedan åker jag över till ställplats Sågen för att se hur det går med omelektrifieringen. Inne på ställplatsen står det maskiner och några gubbar som jobbar. Infarten är blockerad men trots detta har två tyskar tagit sig in och håller på och tömmer latrin. De måste backat in mot skyltarna. Min uppfattning om tyskarna bekräftas än en gång. Sedan sätter jag kurs ner E22 för att svänga av V40 mot Jönköping.

Passerar Mariannelund, Katthult och Bullerbyn på min väg västerut. Spanar efter Emil men ser inget av honom, han sitter väl i snickerboa. Har ställt in GPSn på en ställplats i Eksjö men koordinaterna visar in mig i ett litet radhusområde. Trasslar mig ut på V40 igen och letar mig fram till ställplatsen.

När jag går in på appn för att boka missförstår jag kartan så jag bokar diametralt mot var jag ville stå. Spelar roll, det är för kallt i alla fall för att sitta ute. Ställplatsen är mycket central, ca 100m till ICA supemarket och 200 m till Lidl. Detta är trästaden Eksjö med en gammal trähus bebyggelse.

Eksjö är en liten stad med ca 11000 innevånare med gamla och fina hus, den är även känd som militärstad. Tar det lugnt och sitter inne och läser. Framåt eftermiddagen är vi fyra bilar, det kommer några tyskar men när de ser att det ska betalas så åker de igen.  Enda servicen här är el och dricksvatten, men det räcker långt.