Inte direkt trångt

Måndag 5 Juni.

Solig och fin morgon men eftersom jag står nere bland träden slipper jag direkt solinstrålning i bilen. Min ”norske” kompis åker vid halvtio men jag tar det lite lugnare och åker först halvelva.  Åker iväg till Trollhättan och kompletterar förråden. Efter vägen har jag stannat till och tömt tankarna.

När det praktiska är fixat tar jag E45 norrut upp till Mellerud och vidare v166 upp till Dalskog.

Är lite orolig om det ska finnas plats eftersom jag tror det kan vara många som vill fira Nationaldagen, så jag stressar på lite grann.

När jag kommer fram är det tomt, inte en enda bil på hela campingen.  Kör in och ställer upp mig.

En man som bor vägg i vägg med campingen kommer ut och jag snackar med honom. Frågar varför inga är där men han vet inte säger bara att det varit tomt i år. Har varit här tidigare år och han känner igen mig. Visar var nyckeln till servicehuset hänger och säger att det går inte ha öppet pgr av alla tyskar som kommer och grisar ner och sticker utan att betala.

Det är lugnt och fridfullt. Ska passa på att nyttja tvättmaskinerna imorgon.

Förra sommaren när Amelie och jag var här ordnade campingvärden fram räkmackor åt allihop och lite musikunderhållning i partytältet men nu är man ensam. Det är första dagen i år som jag behöver rulla ut markisen som skydd mot solen.