Inför midsommar

Onsdagen 17 Juni

Morgonen fördrivs med lite packning av kläder och mat som skall med i bilen. Vid tolvtiden kör Amelie Anders till rehaben och sedan åker hon  iväg och handlar de sista färskvarorna vi behöver inför midsommarhelgen. Amelie plockar upp Anders efter hans träningspass och sedan ger vi oss iväg norrut. När vi kommit en bit upp på E4 så börjar det regna riktigt kraftigt. Så det blir lite jobbigt att köra. Vi svänger in till Gasolmacken i Uppsala och fyller gasolflaskorna. Med vår husbilsklubbs rabatt kostar det endast 390 kr för 2 P10. På de vanliga mackarna kostar en fyllning av en P10 490 kr så vi sparade ordentligt med pengar här. Färden går vidare norrut mot Axmars brygga ca 6 mil norr om Gävle. En plats vi hört mycket gått om. När vi kommer fram har regnet slutat och det är ganska få bilar där så vi väljer ut en plats vid kanten. Det är en ställplats på gamla hamnplanen och i hamnmagasinet är det restaurang.

Amelie har bokat bord till klockan 1845 och det var nog tur det för vi fick det sista bordet. Utsikten är helt fantastisk.

Anders äter en grissida

Amelie väljer en skeppartallrik med tre sorters fisk, Lax, Torsk och Röding.

Maten är väldigt god och priserna är också överkomliga, så det blir en jättefin kväll och en bra början på midsommarhelgen.