Hett som f-n i Rom

Fredagen 28 Juni

Hett som h e frukosten ute i rimlig temperatur men sedan ökar värmen snabbt, det tar inte lång stund innan det är 35 grader. Vi sitter under markisen och söker skugga hela dagen, Vid tre bestämmer vi oss för att åka in och äta gott ikväll och att lämna Rom imorgon. Klockan fyra går vi iväg mot Metron, stannar till på en liten bar och tar en öl till Anders och en Aperol till Amelie så vätskebalansen är ok och så att vi orkar gå till Metron. Ska åka till Barrzini där vi läst om en bra krog,, tyvärr stannar inte Metron vid Barrzini pgr av underhålls arbete så vi hamnar på Spagna.

Spanska trappan ligger kvar men inga blommor dock mycket turister.

Promenerar ner genom kvarteren och stannar till för en vätskekontroll för Anders räkning. Det blir varsin Aperol Spritz i marmeladburkar.

Inget som Anders uppskattar dessutom väldigt dyrt. När Amelie påpekar det säger de bara att vi är vid Spagna och där kostar det så.

Efter pausen går vi vidare ner till Il Corso och slutligen till Il Falchetto, en av våra absolut favoritrestauranger i Rom. Vid ankomsten är Anders totalt slut och kyparna hjälper honom in i den svala sköna restauranten. Han dricker snabbt upp en stor flaska bubbelvatten och sedan börjar livet återkomma, efter ytterligare en flaska är allt ok.

Till förrätt blir det fylld succiniblomma  med Prosecco som dryck.

Varmrätt Seabass med vitlök, Kapris, olja och oliver, sanslöst gott. Kyparen sa att det italienska namnet på rätten blev översatt And beroende dess utseende.

Vi avslutade måltiden med varsin espresso och sedan en taxi tillbaka till ställplatsen. Taxichauffören hade varit i Stockholm och vi fick en trevlig pratstund.