Hemåt genom Södermanland

Tisdagen 2 Juni

Temperaturen har sjunkit ordentligt under natten. Det är soligt på morgonen men endast 18 grader. Frukost i lugn och ro. Åker iväg vid elva och trettio. Börjar med att köra de 25 km ner till Nyköpings hamn där jag tömmer toan och lämnar soporna. Därefter inköp av diesel innan jag rullar iväg utflyktsvägen norrut. En vacker fin väg upp genom Södermanlands skärgårds kant. Tar vägen genom Trosa och åker ner till gästhamnen där ställplatserna är och de med el är alla upptagna. Fortsätter hemåt. Svänger av utflyktsvägen och åker ut på Mörkö och bort till Skanssundet där det blir färja över fjärden. Kommer fram precis när färjan skall gå. Det blir bara att rulla på direkt.

När vi åkt iväg ser jag en Smaragd som seglar endast med focken och de passerar långsamt framför färjan och efter den en ca 8 m motorbåt. Det verkar som att färjan väjer lite för dessa båtar, vilket gör mig lite förundrad. Ser när vi passerat dem att segelbåten bogserar motorbåten, därav den låga framdriften och anledningen till att färjan höll undan.

Kommer av som sista bil vilket är skönt för då kan man köra långsamt och njuta av naturen. Tar slingerbulten till Väster Haninge och sedan genom Tyresö och Älta hem till Saltis. Hemma strax före klockan fyra.