Hela havet stormar

Onsdagen 26 Maj

Regnet har upphört och det tittar fram lite sol emellan molnen men det är bara 12 grader.


Passar på att fylla vatten innan jag åker. Jag är den sista som åker iväg på förmiddagen. Åker till ICA Maxi i Västervik och kompletterar matförrådet lite. Sedan ner till Ställplats Sågen där jag stod på vägen söderut. När jag kommer dit står det endast två bilar där men fler kommer under eftermiddagen och kvällen. Ställer mig precis nere vid strandkanten. I bilarna bredvid mig har man börjat tidigt. När jag kommer vid 13-tiden har det redan gått åt ett par flaskor Prosecco och sedan övergår det till att dricka öl. Tuffa människor som sitter ute hela eftermiddagen i 12 grader och dricker öl. Det är väl kylslaget för mig. Så fort jag skrivit dessa ord börjar det regna och de får skynda sig in. Vid halvfem står det plötsligt en stor grävmaskin bredvid min bil. Den vinkar lite hotfullt med skopan så jag kliver ut och frågar vad som händer. Personerna utanför säger att de ska sätta upp en stolpe så jag måste flytta på. Packar ihop och börjar åka längre bak, stannar och frågar några som står om jag kan ställa mig där. De säger det är ok så jag börjar etablera mig igen, sätter upp parabolen drar el osv. Efter bara en kvart börjar de lägga fram material framför min bil så då var det dags flytta sig igen. Det upprepas ytterligare en gång till innan jag kan ställa upp mig där jag stod från början. Det har verkligen varit hela havet stormar där alla bilar flyttar runt. Frågar basen vad de håller på med och han berättar att de sätter upp skyltar om att platserna kan bokas och nummer på dem. Synd att man måste boka platser, tycker det strider mot tanken om ställplats. Det är en annan sak med campingplatser.

Passar på att fylla vatten innan jag åker. Jag är den sista som åker iväg på förmiddagen. Åker till ICA Maxi i Västervik och kompletterar matförrådet lite. Sedan ner till Ställplats Sågen där jag stod på vägen söderut. När jag kommer dit står det endast två bilar där men fler kommer under eftermiddagen och kvällen. Ställer mig precis nere vid strandkanten. I bilarna bredvid mig har man börjat tidigt. När jag kommer vid 13-tiden har det redan gått åt ett par flaskor Prosecco och sedan övergår det till att dricka öl. Tuffa människor som sitter ute hela eftermiddagen i 12 grader och dricker öl. Det är väl kylslaget för mig. Så fort jag skrivit dessa ord börjar det regna och de får skynda sig in. Vid halvfem står det plötsligt en stor grävmaskin bredvid min bil. Den vinkar lite hotfullt med skopan så jag kliver ut och frågar vad som händer. Personerna utanför säger att de ska sätta upp en stolpe så jag måste flytta på. Packar ihop och börjar åka längre bak, stannar och frågar några som står om jag kan ställa mig där. De säger det är ok så jag börjar etablera mig igen, sätter upp parabolen drar el osv. Efter bara en kvart börjar de lägga fram material framför min bil så då var det dags flytta sig igen. Det upprepas ytterligare en gång till innan jag kan ställa upp mig där jag stod från början. Det har verkligen varit hela havet stormar där alla bilar flyttar runt. Frågar basen vad de håller på med och han berättar att de sätter upp skyltar om att platserna kan bokas och nummer på dem. Synd att man måste boka platser, tycker det strider mot tanken om ställplats. Det är en annan sak med campingplatser.