Haverier

Fredagen 19 augusti

Vaknar vid nio. Det är så dimmigt så jag ser knappt strandkanten som ligger fem meter bort. Varmt som bara den och vid halvtio bränner solen bort dimman och temperaturen stigen snabbt och fuktigheten blir 100 %, Sitter i kalsongerna och äter frukost och det bara rinner vatten om en. Grannfrun som är i ungefär min ålder springer runt i bara trosor, lite ovanligt med tanke på hur hon skylde sig kvällen före när hon tog ett kvällsdopp. Jag är sist som åker iväg och det redan vid halvelva. Siktar på Valdemarsvik. När jag kommer fram dit är ställplatsen tom så jag väljer en bra plats och etablerar mig där. När allt är uppställt och inkopplat försöker jag betala i appen som står på stolpen. Datorn vägrar starta den fungerade för en timme sedan. Går in via telefonen och där framgår att numera är alla platser bokningsbara och idag är alla bokade. Trot om ni vill. Blir lite irriterad och packar ihop och åker iväg. Letar på nätet och ser att i Stegeborg finns lediga platser så jag bokar och betalar en plats där.

När jag kommer fram är det nästan tomt.

Men vid femton tiden står bilarna i kö för att komma in

Bestämmer mig för att imorgon åka till Biltema i Norrköping och köpa nya förbrukarbatterier, I Norrköping är en av butikerna som har minst 2 sådana batterier i lager. Vill köpa bägge på samma ställe för att förhoppningsvis på ett par med samma uppbyggnad.

Sitter och läser en stund, vid fyra går jag in för att ta lite kallt vitt vin, då ser jag att kylen felmarkerar. Kopplar om mellan olika energikällor, batteri, gasol eller 220 v men inget hjälper. Försöker starta om men det fungerar inte heller. Så nu har jag tre problemkällor, batteribanken, datorn och kylen. Därutöver har kylsystemet på Golfn gått sönder så Amelie kommer ingenvart. Står i skuggan under/bakom några träd så det är skönt med tanke på hur solen steker. Inser då att det innebär också att parabolen inte kommer fungera och med trasig dator blir det tveksamt med TV till kvällen. Eftersom kylen lagt av gäller att göra det bästa av situationen. Tar fram burken med röd kaviar Amelie lämnat och gör en romrulle och tar lite vitt vin.

Humöret stiger, sätter igång och läser manualen om kylen och med felkod 9 är det servicesom gäller, antagligen en termistor som gått sönder. Lyckas däremot efter mycket meckande få igång datorn, förstår inte hur och inte heller vad som varit problemet, men man kan klart se att den varit helt stoppad för allt måste startas upp igen. Lyckas få TVn gå på marksänd TV så då har jag i alla fall TV 4 och fångarna på fortet. Bestämmer mig för att åka och hämta kylboxen som står hemma i källaren och som jag köpte förra året när det var samma problem. Så vid middagsdags finns lösning på det mesta.

Ser fångarna på fortet, sedan kommer åskan och ett kraftigt regn.