Härlig lunch

Tisdag 28 Juni

Varm och skön morgon i solen mellan häckarna, termometern står på 26 grader men utanför vår ”hage” är det bara 20 grader.

Vi åker småvägar efter kusten söderut riktiga landssvägar och utsikten över fälten och Engelska kanalen i bakgrunden och the White Cliffs of Dover.

Vi passerar många små fina byar på vägen, Sangatt är en av dem.

När vi åkt tre timmar kommer vi fram till staden Estaples som är en liten seglar metropol. Många båtar ligger riggade på land och lyfts i när det är dags för segling. Men många ligger också förtöjda vid flytbryggor som höjs och sänks i tidvattnet. Bilden nedan tagen när vattnet är på väg ut. Man ser att det är ganska strömt. Skillnaden mellan ebb och flod är många meter.

Här finns en trevlig restaurant som vi varit på två gånger tidigare och idag blir det tredje gången. Man sitter en trappa upp med utsikt över båtarna. Tydligen bedömer personalen att det är för kallt att sitta ute så alla sitter inne.

Vi öppnar måltiden med några ostron, Mums.

Sedan blir det Moule Provencale för Amelie, dvs moule med tomatsås över.

Anders mumsar i sig en traditionell Moule marinee.

En verkligen superb måltid till vilken Amelie fick ett gott vitt vin och Anders som ska köra tar en liten öl.

Efter maten går vi in till fiskhandlaren i huset intill och beskådar vad som finns i havet, men han har också en väldans massa tillagade godsaker och till priser so är mycket attraktiva för oss Svenskar.

Nu har vi ju ätit så det blir bara ”windowshopping” men en annan gång kanske.

Fortsätter en halvtimme ner till Fort -Mahon Plage där vi ställer upp oss på en stor grusplan. Tyvärr ingen ström så problem med att få batteriet i datorn att räcka.

Sätter oss utanför och läser och kvällen tillbringas på samma sätt fast inne i bilen eftersom temperaturen sjunker ganska snabbt