Happy Friday i Sevilla

Fredagen 1:a December

Solig men kall morgon. Värmen kommer dock kvickt när det är vindstilla och solen ligger på. Tar det lite lugnt på förmiddagen så Amelie kommer igång. Vid tolvtiden går vi upp till stora vägen och tar bussen in till stan. Jättekul att få åka på vindlande trånga gator.

VI släpps av vid universitetsområdet inne i centrala Sevilla.

Vi kommer fram till Cathedral de Sevilla, en otroligt stor katedral som upptar flera kvarter. De vill ha 9 EUR per person i inträde, vilket vi tycker är för mycket så vi promenerar vidare.

VI går också förbi Palace Alcazar vilket är ett gammalt kungligt slott och där vissa delar fortfarande används som Sevillas officiella slott. Eftersom vi inte kände till det när vi gick förbi, gick vi inte in. 

Går in de gamla delarna av Sevilla

Inne i den gamla staden hittar vi en liten restaurang där vi intar lunch. Vi bestämmer oss för att ta lite olika smårätter. På den här restaurangen kan man få alla rätter som snacks eller som full portion.

Anders beställer in Torsk på Estrellavis , friterade ansjovisar och biff i whisky marinad. Amelie tar också torsken men sen tar hon ost och en tallrik pata fritta. Det var jättegott så nu fick det spanska köket lite mer goodwill hos oss. Promenerar ner genom stan och ser fina byggnader. Amelie smiter in i en affär och kommer ut med en ny klänning. Sedan köper hon lite glass.

Långsam promenad bort mot busstationen. Vi ser bussen vi ska åka med på 100 m håll när den åker iväg. Det blir 25 minuters väntan på nästa buss som tar oss tillbaka till bilen. Dit kom vi precis vid mörkrets inbrott.