Gudinge fiskeläge

Fredagen 30 Juli

Växlande molnighet och endast 14 grader, en stor skillnad mot tidigare mornar. Nyttjar gästhamnens service med tömning o fyllning och sophämtning innan vi rullar iväg norrut. Hamnar under mörka moln och det blir en dag med mycket växlande väder med ibland sol och ibland kraftigt regn.

Åker iväg över Strängnäsbron norrut och vidare upp till Uppsala sedan viker vi av mot Österbybruk och börjar välja småvägar. Efter ett tag blir det så trångt och smalt så vi får stanna och vänta medan han lastar sitt timmer.

Vi har ingen brådska så vi sitter ute i skogen och njuter av friden och den goda doften av nyavverkad skog. Timmerbilsföraren jobbar på bra och ganska fort kan han dra in sina stödben och släppa förbi oss med en glad vinkning.

Fortsätter förbi Löfstadbruk och åker upp till Gudinge gästhamn. Ställer oss mitt på ställplatsen och ringer upp ”han som har hand om ett ” Han säger han kommer ner till kvällen och tar betalt.

Efter cirka 15 minuter kommer han och talar om för oss att vi måste ställa oss efter ena kanten så alla får plats. Så vi rullar fram ett par meter. Det är ett litet fiskeläge som fortfarande är aktivt, Vi sitter och myser i solen och i lä bakom bilen. Meteorologerna har utlovat regn men uppenbarligen inte här för det är väldigt torrt.

En lugn och skön eftermiddag sittandes och läsandes. När vi ätit middag kommer han som har hand om ett ner och får betalt. Det var tur vi flyttade på oss så han fick in de andra som kom, eller kanske kunde ha kommit för vi är fortfarande ensamma.

Trots allt en jättefin plats så hit kan vi komma fler gånger.