Glass i stora lass

Måndagen 8 Augusti

Växlande molnighet och 17 grader vid frukost. Tar det lugnt och ser hur de andra också packar ihop för att ge sig iväg. När vi åker vid halvtolv tiden är det bara två bilar kvar.

Rullar ner till Mellerud och svänger sedan vänster upp på E45.

Stoppar till i Åmåls hamn och äter varsin glass.

Vi köpte varsin våffla med två kulor. Tjejen som portionerade ut glassen gjorde de största glassar vi någonsin fått. Glassen var så stor att den låg ner över en stor del av våfflan så det blev svårt att äta den snyggt. Den var också så stor att det var tveksamt om vi skulle orka äta upp alltihop. Uppskattar den motsvarade en normal fyra kulors glass.

När glassen var inmundigad åkte vi upp till kyrkogården på Hammarö.

Nu började jakten på en ställplats för natten, vi åkte ner till Kristinehamns gästhamn men där var det riktigt fullt. Efter lite letande på nätet ser vi att Husbilslandet i Kristinehamn har ställplatser så vi siktar in oss dit. På vägen ser vi att det finns Hults sommarhem på vägen till Husbilslandet så vi svänger in dit. Det är en fantastisk plats, Vi får plats med sjöutsikt.

Här betalar man för de tjänster man nyttjar. I vårt fall uppställning och el, vilket blir 150 kr. Vi är lite senare än vanligt eftersom vi gjort lite utflykter idag, så vi är inte framme förrän klockan fyra. Lässtunden blir därför lite kortare idag, men kvaliteten blir bra med bra utsikt, vindstilla och lämplig värme. Senare blir det en liten middag eftersom glassen fortfarande påverkar oss.