Glasriket

Fredagen 27 Augusti

Gråmulen morgon, regnar av och till. Under natten har det kommit några riktigt kraftiga regn. Tackar Christina för gästfriheten och en trevlig kväll. Så rullar vi ner till Färjestaden och köper ett par kroppkakor på ICA. Regnet tilltar och det blir rikligt när vi åker över Ölandsbron.

Fortsätter V25 och sedan V31 upp i Glasriket. Första stoppet bli Orrefors, men där har personalen lunchpaus och återkommer först efter en och en halv timme så vi åker vidare upp till Målerås glasbruk De har egna ställplatser precis utanför entren. När vi kommer in känner vi direkt en härlig matdoft så vi går in i deras matsal och äter hemmagjorda järpar med sås och egenrörda lingon. Jättegott. Sedan går vi ner till shopen.

Målerås glasbruk har en annorlunda inriktning med att de bara gör olika konstverk och prydnadsföremål, inte en massa olika glas och skålar. De har dock en massa fina saker att visa och sälja. Dock inget för oss.

Nu vet vi i alla fall var Anders segelbåt kommer ifrån.

När vi gått igenom shopen söker vi oss till hyttan men det pågår ingen glasblåsning för säsongen är slut. Återgår till bilen. Regnet ökar och vi ser att vi står i en stor pöl. Så vi hoppas vi slipper krypa upp på taket i morgon bitti och bli räddade av räddningstjänsten.