Fulla ställplatser

Måndagen 19 Juli

Ytterligare en vacker morgon, dock endast 21 grader. Båtarna far iväg klockan nio så nu verkar problemet i kanalen fixat. Åker iväg vid elvatiden, Siktar på Åtvidaberg. Det blir en fin tripp efter en smal slingrande väg till Åtvidaberg. Ställplatsen visar sig vara en parkering vid en badplats med en container som kanske innehåller servicen. Det står endast en husvagn där. Ställplatsen är nog under etablering, kan bli bra  men det känns inte rätt idag.

Åker ner till Västervik och ställplats Sågen. Det är en stor ställplats med ca 50 platser. Vid ankomsten ser det ut som att det finns gott om lediga platser, men när man ska betala via nätet visar det sig att alla platserna är bokade så det blir till att åka vidare. Rullar iväg E22 söderut och svänger in till Blankaholm. Det ser fullt ut här också, men jag hittar en plats nästan längst ned vid hamnen.

Tar en promenad ner till serveringen och äter en glass från Sänkdalens glass. Mycket folk som går ner till gästhamnen och fikar och äter glass.

Hör hur många husbilsägare pratar om hur fullt det är överallt efter kusten. Det strömmar in husbilar hela tiden som söker plats men det är bräddfullt. Det är ju semestertider och pandemi och de flesta är hemma i Sverige  Många har skaffat husbil och många har adopterat husvagnslivsstilen dvs att de står en längre tid på varje plats. Ställplats tänket är att man ska stanna och övernatta och sedan fortsätta. Nu stannar många flera dagar istället för att åka in på en camping och ta det lugnt, och då blir det trångt på ställplatserna.