Första sommardagen

Tisdagen 24 Maj

Solig men blåsig morgon. Efter frukost utnyttjar jag den utmärkta servicen på ställplatsen. Varje plats har förutom elanslutning vattenanslutning så nu är färskvattnet påfyllt sedan åker jag bort till den nyinrättade servicestationen för bilarna. Där finns gråvattentömning och en automat som tömmer toatanken och gör ren den samt tillsätter kemikalier så den luktar fräscht ett tag iallafalll

Utöver servicestationen finns naturligtvis toa och dusch. Platserna är bokningsbara. Här känner man verkligen att man får lite för sin avgift till skillnad från många andra platser som bara tar betalt och inte levererar. Bilen är klar och jag åker iväg vid halvtolv. Siktar upp mot Norsholm.

Kommer fram till Norsholm strax före halvett. Det är endast två bilar där men det fyller på senare på eftermiddagen.

Går bort till Kapten Billies för att betala avgiften, hamnar mitt i en koloni pensionärer inne på restauranten det verkar som de inte riktigt vet vad dom ska göra men jag slinker förbi och betalar och märker att de höjt avgiften i år men de berättar att de också äntligen fixat tömning av svartvatten.

Det blåser ordentligt men eftersom det är i inlandet är det ganska varma vindar. Temperaturen går nog upp till 20 grader och i solen är det riktigt skönt att sitta och läsa i bara jeans och T-skirt.

Vid tretiden molnar det till sig och blir lite ruggigt så då blir det till att gå in och sätta sig.

Halvsex kommer regnet precis som meteorologerna utlovat.