Första snön

Lördagen 7 September

Grå morgon med lätt regn och 4 grader ute, under natten har det nog varit minusgrader om jag förstår vädergubbarna rätt.

Nyttjar campingens alla faciliteter med tömning och fyllning innan jag åker iväg.
Ser en skylt och undrar, vem besöker den kyrkan och vilka präster är där, Påvens kompisar ?

Nedan bild på kyrkan för den intresserade.

Rullar iväg E12 mot Norge och Mo i Rana, Vägen kallas blå vägen och följer vattendrag hela vägen upp till gränsen mot Norge. Regnet och diset ligger på hela tiden och förstör utsikten och njutningen av naturen. Det är ingen trafik på den här vägen trots att det är en europaväg, kan man nästan stanna mitt på vägen och kliva ut och fotografera utan att störa någon.


Efter vägen har man byggt väldigt fina rastplatser ute i naturen med grillmöjligheter och information för fiskarna, toaletter och sophämtning. Riktigt bra, speciellt om vädret eller kläderna tillåtit ett lite längre stopp.

Eftersom vädret är som det är så kan man bara ana vilka vyer mot fjällen som jag skulle haft.

Åker upp till Tärnaby, tar en tur genom byn och inser att den är mindre än jag trodde, dvs den är jätteliten. Är hungrig och funderar på att köpa en burgare eller en pizza men ser inte ens en sådan inrättning. Det verkar som att det enda man kan få i matväg är vad som serveras på macken och det avstår jag ifrån. Vädret gör det meningslöst att fotografera hoppas på bättre väder imorgon. Ställer mig på Tärnaby camping. Amelie har skickat med en italiensk skinka och legymsallad, det tillsammans med ett glas italienskt vin blir en mycket bättre måltid.

Härligt och fint ute i naturen strax söder om själva byn. Innehavaren var förundrad över hur många campinggäster som kom. Han sa att det är rena högsäsongen. Det är bara husbilsgäster och med ett undantag så är det bara pensionärer. Campingarna får nog börja omvärdera sin verksamhet och ha öppet längre får sådana som mig. Han berättade också att det fanns en Anders Persson till i Tärnaby, dvs Anjas pappa, men det känner jag ju till.

Under natten och morgonen har det kommit snö uppe i fjällen strax bakom oss och på vägen upp så snöblaskade det ett tag så nu är hösten verkligen på gång.