Första dagen i Paris

Lördagen 21 Oktober

Riktig höstmorgon regn och ca 13 grader. På campingen är vägarna fyllda av stora lönnlöv. Regnet upphör under förmiddagen och solen tittar fram bakom molnen.  Efter melodikrysset  tar vi shuttlebussen in till stan. Det är en eldriven sak

Bussen stannar vid Palais de Congres. Där hoppar vi på Metron och åker först linje 1 till Charles de Gaulle där vi byter till linje 2 och åker till Pigall och byte till linje 12. Som Stockholmare är man förundrad över hur ren metron är jämförd med i Stockholm och än mer över hur tyst den är med sina gummihjul. VI kliver av på station Marcadet Poissoniers och därefter vidtar en jobbig promenad upp till Sacre Caeur.  Det blir nästan 200 trappsteg innan vi är uppe i Mont Martre.

När vi kommit upp är Anders ganska slut så det är en befrielse att det börjar regna så vi kan sätta oss på en servering och vila benen samtidigt som vi stärker oss med ett glas. När regnet slutat promenerar vi runt och tittar på konstnärernas alster.

Efter att gått runt där uppe en bra stund blir vi hungriga och börjar leta efter en restaurang vi varit på 2014. Till slut hittar vi den och går in.

Därinne får vi en fantastisk löksoppa och därefter en blandad ost och charkuteritallrik. Riktigt mums.

Efter maten går Amelie iväg och köper en tavla.

Vi tar en stärkande promenad ner från Sacre Coeur till stan.

 

 

Sedan promenerar vi ner till Pigall och Moulin Rouge innan vi tar metron och bussen tillbaka till campingen.

Vi känner oss ganska möra efter allt promenerande 200 trappsteg upp och därmed antagligen lika många ner samt mycket promenerande gör att vi fått ett riktigt fyspass under dagen. Undrar vad morgondagen kommer innebära ?