Födelsedagsfirande

Fredagen 24 September

Under natten har det blåst ganska bra och det ligger på även på morgonen. Himlen grå men lite ljusare än igår och framför allt regnar det inte. När frukosten är uppäten får vi fint besök av Anneli och Johan som kommer och överraskar oss och gratulerar Anders med en flaska bubbel.
Jättetrevligt !

Anneli och Johan åker iväg på utflykt och vi packar ihop och åker upp och tittar på den obemannade butiken som ligger alldeles bredvid ställplatsen. Riktigt bra och de hade ett bra sortiment också.

Vi åker upp till Simrishamn och ser oss ikring innan vi svänger ner till Sannas italien en liten olivoljebutik.

 Amelie inköper oliver och olja och en matbok. Sedan åker vi och ser på Gliminge hus innan vi rullar ner till Lödderup och ställplatsen Millan på Möllan. Utöver ställplatsen har hon frisering så Amelie ber henne klippa Anders men hon är fullbelagd.

Klockan fem kommer Anneli och Johan och hämtar oss och så åker vi till Karnelunds krog och rum. Anneli och Johan har varit här ett antal gånger tidigare och rekommenderar det å det varmaste.

Vi inleder kvällen med varsitt glas bubbel medan vi studerar menyn. Det finns 2 alternativa menyer men man kan byta rätter mellan dem som man vill.

Anders inleder med halstrade pilgrimsmusslor på hjärtsallad med parmesanemulsion och knaperstekt fläsk och pinjenötter.

Till varmrätt väljer Amelie lax, hälleflundra och torskrygg med vitvinskokta musslor.

Anders väljer mörad biff med smörstekta trattkantareller

Till efterrätt chokladmousse med nötkolasås och hallonsorbet.

Till måltiden dricker vi de viner som krögaren rekommenderade. Maten är extremt god och med kombinationen med precis rätt vin är det en riktig fullträff.

Amelie har beställt en taxi som kommer och hämtar oss och kör oss tillbaka till ställplatsen. Tyvärr rycker han Amelie på 1400 kr för en sträcka på 12 km. Osannolikt dyrt.