Fjärde dagen i NY

Torsdagen 8 December Tar det lite lugnt på morgonen, sedan går vi ut och äter frukost på ett Cafe, kaffe och en smörgås. Sedan ner i tunnelbanan och åker upp till 72 street och går in i Central Park. Går bort till Strawberry Fields och minnesplatsen för John Lennon.

Här samlas människor hela tiden och en del lämnar blommor. Alldeles intill står och sitter en del gamla samt en del yngre musiker och spelar Beatles låtar. Riktigt härlig stämning. Vi slår oss ner på en bänk och bara känner in stämningen.

Bakom oss ligger Dakota Building där John Lennon och Yoko Ono bodde, hon bor fortfarande kvar. Han sköts i porten utanför huset 8 December 1980 av Mark Chapmanns.

När vi känner oss nöjda med Beatles stämning rör vi oss ner efter Broadway. Stannar till på Joe & the juice för lite förfriskning, inte så helt fel.

Sedan fortsätter vi promenerandet nerför Broadway. Tar tunnelbanan hem till China town och vilar benen en stund. Sedan går vi ut med sikte på Little Italy för att få lite middag. På vägen hittar vi en sushi restaurant, Shinsen. Vi går in där och får en fantastiskt fin sushi. Det var ett bra alternativ till italienskt, speciellt som vi ätit det nästan hela tiden på denna resa.