Festdag på Tjörn

Lördagen 24 September.

Grå morgon och ungefär 13 grader. Batterierna har klarat natten så vi kommer fram till att vi ska använda dem en natt till för att testa kapaciteten. Klockan nio serverar Björlings en jättegod frukost med högre standard än en hotellfrukost. Smarrigt. När vi avätit den och sett nyheterna på TV ger vi oss av på en liten utflykt. Vi åker norrut över Tjörn och vidare norrut på Orust.

Vi åker upp till Tollås skördemarknad. Det är den största skördemarknaden på Orust. Det står säkert fyrtio bilar utanför och det kommer fler hela tiden. De har två män i gamla polisuniformer som anvisar Pplatser. Inne i ladan är det stor ruljangs, både försäljning av varor och matservering. Amelie inköper lite honung från Skärhamn. För övrigt promenerar vi bara runt och ser på allt. Klockan är inte så mycket så vi är inte sugna på att äta ännu.

Det finns också en gårdsbutik där Amelie inköper vitlök.

När vi var klara här tar vi en tur på småvägar ner Orusts västsida. När vi kommer nästan fram till Skärhamn svänger vi in på en liten fårgård där de har en liten butik och cafe.

Där blir det kaffe och kaka. De har bland annat en hallontårta gjord på hallon som plockats på morgonen. Den väljer alla utom Anders som bestämmer sig för en kokostosca kaka.

När vi kommer tillbaka till Björlings spelas det Rummy medan Anders skriver. Eftersom vi inte haft 220 v i natt har vi inte kört datorn men nu går det bra inne hos Björlings.

Johan får arbeta vid diskbänken och skära kött och potatis.

Till middag blir det mycket fjäsk

Annelis kombinerade Biff Rydberg och Biff Greta. En helt fantastisk maträtt med oxfile, potatis, stekt lök, rödbetor, salt gurka, kapris och senapssås.

Anneli har lagat till en jättetallrik med mat, men eftersom den är bland det godaste vi alla ätit så tas det taberas på maten.

Det blir endast lite senapssås kvar på skeden. Alla är överens om att det var otroligt gott och att vi alla ätit alldeles för mycket.

Anneli var lite orolig att vi skulle vara hungriga så därför dukades en ostbricka fram. Då var Anders så mätt så han orkade inte fota den. Osten gick ner den också och lite senare så försvann en wirrepinne ner för att sätta fart på matsmältningen.

Sammanfattningsvis en kanondag på Tjörn.

När vi kom till bilen beslöt vi elansluta den för att kunna köra datorn och veta att vi inte behöver gå upp i natt och fixa det.