Fårö

Söndagen 19 Juli

Ytterligare en härlig morgon. Amelie ser i sin telefon att förra året motsvarande dag stod vi i Katthammarsvik på platsen bredvid den vi står på nu. Man kan ju inte tycka att vi upprepar oss. Klockan elva går Amelie iväg till Rökeriet och köper några flundror och inlagda strömmingar. Sedan åker vi iväg norrut. Tanken var vi skulle åka ut till Furilden, men vi missar avfarten så det får vara. Vi åker upp till Fårösund och förväntar oss en lång kö till färjan. Det stod i tidningen att kön är minst en timme lång. När vi kommer är det ingen kö utan vi kör på direkt och när vi är ombord åker färjan. VI är strax ute på Fårö.

De andra husbilarna är lite långsamma i starten så Anders gasar förbi allihop av färjan och drar iväg norrut. Vi svänger av vid Fårö kyrka och till det lilla garaget där som säljer lokalt odlade grönsaker.

Vi köper morötter, persilja, vitlök, rödbetor och ett kilo potatis för 95 kronor. Jättehärligt. Sedan fortsätter vi den lilla smala vägen ut till Lautershamn och ställplatsen där. Det ligger lite båtar i gästhamnen men inte så många som det brukar vara.

Det gäller även antalet husbilar är mindre än tidigare år. Det en härlig plats med havet alldeles intill och den karga naturen med lite låga enar och kalksten överallt. Priset är klart bra 150 kronor för allt.

Anders har uppgraderat sig och ska ta över Fårö maffian.

På kvällen blir det grillad flankstek.

Till flanksteken serveras en härlig gremolata som Amelie gjort och så de härliga morötterna och rödbetorna. Jättegott.

Tyvärr har det molnat till sig och därför uteblir den härliga solnedgången som vi upplevt där. Hoppas det blir bättre nästa år.