Ett varv runt Braccianosjön

Lördagen 10 Mars

Gråmulen morgon 10 grader ute. Efter frukost gör Anders ett försök att komma upp till slottet ovanför på berget men det är hur trångt som helst och det finns inte en chans att parkera där så det besöket blev inte av.

Anders är alltså ensam ute och åker för att Amelie tog tidiga morgonplanet till Stockholm redan i Torsdagsmorse för att träffa barn och barnbarn. Men eftersom Amelie ska överraska Mary Ellen på hennes födelsedagskalas idag så har vi varit tysta om att Jag Anders är ute och åker själv i några dagar

När besöket på slottet inte blev av tog jag en tur runt Bracciano sjön en otroligt vacker och fin tur trots stundtals mycket dålig väg. Turen runt sjön är ca 40 km lång. När jag åkt varvet runt stannar jag till i Trevignano Romano och uppsöker en fin ställplats Circolo Ricreativa Cultural direkt nere vid sjön. Får hjälp ansluta el och fixa allt. Tömmer toan och etablerar mig på den nyklippta gräsmattan som doftar av gräslök. Sätter mig och läser och ser ut över sjön. Solen tittar stundtals fram och då blir det riktigt skönt. Efter en stund tar jag en promenad utefter strandpromenaden och hittar en ställplats bara några hundra meter bort. Den ser mycket tråkigare ut endast en stor grusplan. Enda fördelen verkar vara att det ligger en restaurang vägg i vägg med den.

När jag kommit tillbaka efter promenaden sätter jag mig och läser och tar en öl. Då ser jag att säkringen löst ut och att elen inte fungerar. Eftersom jag gjorde en fabriksåterställning på värmaren igår testar jag om värmaren startar på diesel men det gör den ju naturligtvis inte. Utan el skulle det bli en kall natt och det är inget jag ser fram mot. Personalen på ställplatsen verkar ha åkt så jag fyller vatten och åker därifrån. Åker tillbaka till Bracciano och den ställplatsen jag stått på ett par nätter nu för där vet jag att elen fungerar och nu har jag ju tömt och fyllt så då är det en bra plats att stå på.

” Han som har hand omet” säger att i morgon får vi vatten. Den som lever får se.

Middag blir pasta med pesto och ett gott italienskt vin. Hittar en engelskspråkig TV kanal. Tyvärr sänder dom endast från 80 talet Magnum PI avsnitt efter avsnitt.