Dalsland

Lördagen 6 Augusti.

Repris av gårdagens morgon, hygien inne hos Anneli och Johan och sedan en härlig frukost. Efter frukosten fyller vi vatten och tackar värdparet och ger oss iväg. Endast 15 grader och växlande molnighet så det känns inte som riktig sommar. Vi åker iväg upp till Dalskogs ställplats 12 km väster om Mellerud. Dalsland är fantastiskt vackert.

Vi var här för några år sedan och då höll de på att fixa till ställplatsen. Idag är den perfekt. All service finns och endast 140 kr för allt. Pratar med värden och säger att han fixat mer service än vi behöver. Finns det vatten, el och tömning räcker det resten har vi i bilen. Samtidigt är det skönt med en ren stor fin dusch och toalett.

Har inte tidigare sett en renare finare servicebyggnad, soporna sorteras i olika burkar etc. här är det ordning.

När vi kommer fram sätter vi oss och läser. Efter en stund kommer värden och börjar ett litet kryckigt samtal, trodde han ville försäkra sig om att vi betalt, men han kom till slut fram till att han undrade om vi ville han skulle fixa räkmackor åt oss till kvällen för en liten träff. Han åker iväg till Mellerud och hämtar mackorna, en tripp på 26 km.

Vi samlades i ett tält och åt våra räkmackor och samtalade. Efter en stund var flertalet av gästerna där. Jättekul initiativ. Innehavararen måste ha ADHD för han studsar runt hela tiden och plockar upp plastförpackningarna från mackorna och sticker iväg med dem och när jag frågar om någon plats där vi kan lämna alla våra plastflaskor så säger han att lägg dem där borta så tar jag hand om dem.

Helt otroligt en jättekul kväll. Hit måste vi åka igen, så här ska det vara.