bracciano

Måndagen 24 Juni

’Eftersom jag stått i skugga med bilen inatt/morgon så är det hyggligt svalt inne så jag ligger och drar mig till fram mot nio. Gör frukost och går ut och sätter mig för att äta den i skuggan. Tänker då inte på att värmen reflekteras från bilen bredvid så det är svalare och skönare inne. Smöret på mackorna smälter på nolltid. Bäddar och diskar av och ger mig iväg. Det är redan 29 grader ute.


Åker ner SS1 efter kusten, det är motorväg så det rullar på ganska bra. När jag kommer ner mot Civitavecchia så styr German av mig och in i själva staden så det blir lite trixigt med den stora bilen och de här trånga gatorna. En stor fördel är dock att jag känner igen mig och vet var det finns en bankomat så nu är cashen fixade. Idag är det måndag så det är lite trafik efter strandvägen så egentligen är det ok att åka här idag. Svänger av upp mot Bracciano, när jag kommer fram till byn ser jag att de byggt bla ett Lidl så nu fixar jag till vatten och vinn samt diverse annat för ett antal dagar.  Det finns visserligen mataffär inte allt för långt från ställplatsen i Rom, men eftersom de prognosticerar 37 grader vill inte jag gå och bära på något tungt. Inne i Bracciano är det 36 grader när jag kommer. Åker ner till ställplatsen närmare sjön och där är det bara 33 grader. Straax efter mig kommer ett engelskt par och ställer sig. Medan hon sitter och chattar med sin syster sitter han och jag och utbyter erfarenheter.

Vid halvåtta tänder jag grillen och kör på ett par korvar som jag hittade på Lidl, tre olika korvar, en var kyckling så mycket förstod jag, vad de andra var har jag ingen aning om Men de fyllde magen i alla fall. Hett som sjutton inne i bilen undrar hur det ska gå att sova.